OKRA 2019

Oripään lentokentällä OKRA Maatalousnäyttelyssä esiteltiin Soucy Track -telastoja ensimmäistä kertaa Suomessa. OKRA-näyttely on saanut suuren suosion maanviljelijöiden, sekä myös tavallisten maaseudusta pitävien ihmisten keskuudessa. Se on näyttely, joka tarjoaa mukavaa ajanviettoa, mahdollisuuden tutustua maanviljelyyn sekä alan uusimpiin innovaatioihin.

Soucy Track -telastot saivat positiivista palautetta näyttelyvierailta. Äkkiseltään Soucyn telastot näyttävät ulkopuoliselle aivan tavallisilta, kolmion muotoisilta jälkiasennettavilta telastoilta, mutta vasta kun niiden toteutusta ja valmistusta tarkkaillaan tarkemmin, voidaan todeta, että markkinoilla ei ole mitään vastaavaa. Yhdessä muotissa valmistettu kumitela kestää pidempää, koska telamaton sisäpuolelle ei ole liimattu hammastuksia eikä ulkopuolelle pintakuvioita. Traktorin akselin alapuolelle tuleva kannake ottaa vastaan murtovoimat, eikä aiheuta traktorin omalle akselille ylimääräistä rasitusta. Valmistusmateriaalit telaston rungossa, rullissa ja hammaspyörässä ovat huolella valittuja, jotta lopputulos olisi mahdollisimman laadukas.

Telastot herättivät paljon kysymyksiä maanviljelykäytössä. Yleisimmät kysymykset liittyivät niiden hyötyihin. Kaikkia hyötyjä on vaikea kertoa sanoin, ne täytyy kokea itse, muun muassa ajomukavuus pellolla verrattuna renkaisiin. Telan ominaisuuksiin kuuluu erittäin hyvä pito. Hyvällä pidolla voidaan tehdä tehokkaammin töitä, jopa erittäin märissä olosuhteissa ja polttoainetta säästäen, kun renkaiden tapaan tela ei jatkuvasti luista. Myös pieni pintapaine vähentää maaperän tiivistymistä, joka on koitunut yleiseksi ongelmaksi maanviljelyssä. Telojen kapeus verrattuna paripyörien leveään ajouraan auttaa vähentämään maaperän tiivistymistä, kun tiivistymisen kokonaismäärä pienenee jokaista ajouraa kohden.